Debešķīgā siera kūka bez cepšanas ar liofilizētu plūmju pulveri
Viena no manām iecienītākajām un ātrākajām kūkām, vissvairāk laika pavadīsi gaidot, kad viņa būs savilkusies un gatava ēšanai.
Sastāvdaļas (formas diametrs 24cm)
Pamatnei:
180 g klasisko cepumu "Selga"
100 g sviesta
Krēmam:
500 g maskarpones krēmsiera (istabas temperatūrā)
smalki rīvētas citrona miziņas
1 citrons (svaigi spiesta citrona sula)
1 bundžiņa (400g) iebiezinātā piena ar cukuru
25 g želatīns
Ogas pēc izvēles - mellenes, avenes, zemenes u.c.
Pievieno liofilizētu plūmju pulveri kūkas dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Sāc ar kūkas pamatni - cepumus samaļ
smalkās drupačās ar virtuves kombainu. Drupačas samaisa ar izkausētu sviestu,
liek cepamformā un piespiež, izveidojot stingru, daudzmaz līdzenu pamatni.
2. Uzber pāris ogas uz izveidotās formas. Kūkas formu liek ledusskapī un atstāj tur kamēr gatavo krēmu.
3. Bļodiņā ber želatīnu, uzlej aukstu ūdeni, samaisi kārtīgi un liec maliņā, lai uzbriest.
4. Bļodā liek krēmsieru, pievieno iebiezināto pienu un ar mikseri sastāvdaļas puto apmēram 2-3 minūtes (nepārkul).
5. Masai pievieno citruna sulu, smalki sarīvētu citron miziņu un apmaisa.
6. Kad viss ir saputots un želatīns uzbriedis, tad izkausē želatīnu karstā ūdens peldē - tas pilnībā izkusīs un būs šķidrs (neuzvārīt, savādāk želatīns kūkā saies gabaliņos), un lej pakāpeniski klāt bļodā, turpinot maisīt krēmu. To visu ļoti kārtīgi samaisa, lai želatīns iejaucas kūkas masā.
7. Ber klāt izvēlētās ogas, iecilā krēmā. Gatavo masu liek uz izvedotās cepumu pamatnes.
8. Kūku liek ledusskapī un atdzesē vismaz 4 stundas vai vienkārši atstāj to uz nakti aukstumā.
9. Kūku dekorē ar liofilizētām ogām vai manā gadijumā ar plūmju pulveri.
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.